2016 - Европроекти за покупка на ERP системи

Елит Софтуер още през тази година започва подготовката по оказване на съдействие на клиентите, които ще кандидатстват по тази програма, за европейско финансиране, при закупуването на ERP системи.

Как се казва тази програма?

Официалното наименование на програмата - Развитие на управленския капацитет на МСП. Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Цел на проекта - Предоставяне на подкрепа за развитие и укрепване на управленски капацитет на МСП в България и насърчаване използването на информационни и комуникационни технологии и услуги.

Всъщност подобна програма имаше и през 2012 година, като множество компании се възползваха от възможността и закупиха своите ERP системи с до 75% финансиране от европейски фондове.

Започващата през 2016 година програма все още е на стадий обсъждане и условията не са окончателно приети, но можем спокойно да предположим, че закупуването на ERP системи, по европейски проект ще бъде финансирано с до 90% от стойността на софтуера.

Кой може да кандидатства? Какви са документите?

До подобно финансиране ще бъдат допуснати микро, малки и средни предприятия. Документите са максимално опростени, като се изискват детайлни оферти за софтуера, съпътстващият хардуер (ако има такъв) и стандартни счетоводни документи.

Кога ще започне проектът?

През следващата 2016 година, като прозорецът за кандидатстване ще бъде през май-юни 2016.

Защо да започна подготовката толкова рано?

От собствен опит много компании знаят, че кандидатстването може да бъде лесно или много трудно – зависи от самата компания и от консултантите, които ръководят проекта. Затова в Елит Софтуер започваме да подготвяме отрано процесите на продажба, документите и всички детайли, за да улесним максимално нашите бъдещи клиенти.

От февруари 2016 ние ще приемаме заявки на клиенти и ще работим с тях и техните консултанти по максимално бързото обработване на оферти, запитвания, съставяне на документи и др., които да улеснят процеса на кандидатстване, но потребителите могат да отправят своите запитвания към нас и преди този срок. Търговският ни отдел ще се постарае да отговори максимално подробно, въпреки че програмата е с все още индикативни, неустановени параметри.

Виж всички новини
send request