Интеграция на Zeron с румънската данъчна система

Интеграция на Zeron с румънската данъчна система

 

Пламен Боев,

СЕО, Елит Софтуер


 Интеграцията на ERP софтуер с чужда данъчна система и доста сложен процес. Конкретно ние работихме повече от 6 месеца, за да интегрираме Zeron към румънската данъчна система и имайки предвид, че в една компания винаги вървят няколко проекта едновременно, плюс стандартната дейност по продажби и вредряване, то натоварването върху компанията и нейните служители е значително.

Има ли друг ERP софтуер, на българския пазар с подобни възможности?

Отговорът е отрицателен. Или поне аз не знам подобен факт. Ние започнахме тази разработка по запитвания на наши клиенти, които имат бизнес в Румъния, като към момента 3 компании ползват тази опция и се надяваме техният брой да се увеличи. Това е полезна опция и за клиентите ни в България и за клиентите ни на румънския пазар, където имаме стабилна база и увеличаваме своето присътвие. Към момента 5 румънски компании ползват Zeron и са доволни от новите възможности, които им предоставихме.Работа по ДДС файловете

С румънската данъчна администрация не сме имали никакви проблеми. Въпреки това структурата на ДДС файловете в Румъния е доста по-сложна и по-различна от българската и това беше препятствие, което успешно преодоляхме. Румънците имат програма, която тества създадените ДДС файлове и това ни помогна във валидирането на тази опция, преди да я пуснем в работа.

Интересно беше, че освен ДДС файловете трябваше да адаптираме и целия счетоводен процес в съответствие с румънските изисквания, което беше и голямата част от работата.

Имаме ли планове да адаптираме Zeron към счетоводствата на други държави?

Към момента – не. Не мисля. Случаят с Румъния е, че имаме достатъчно български компании с бизнес там и достатъчно румънски компании, така че дългата и скъпа разработка да оправдае себе си. В момента и плановете ни са насочени към България и Румъния, и мисля, че това са два, доста перспективни пазара за нас. Разбира се, бъдещето не изключва нищо, все пак Zeron е професионален софтуер, който се старае да следва желанията на своите клиенти, когато те са икономически оправдани и полезни и за двете страни.

 

Лятото ще свърши, а в плановете ни стоят и други полезни и интересни проекти, които правят Zeron истински добър продукт за нашите сегашни и бъдещи потребители. Сега е времето да покажем пред клиентите си тези уникални способности, които нямат аналог в България и правят от Zeron най-добрата покупка на ERP пазара.

Виж всички новини
send request